17 березня 2014 р.

Апостол правди і науки

Весна...Березень... На думку йдуть відомі слова: 
Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

Цього року, незважаючи на політичні події, увесь народ України все ж таки святкує 200-річчя від дня народження Пророка. Ні, скоріше вшановує його пам'ять, схиляється перед його мудрістю. Ми слухаємо його рядки і розуміємо, що сьогодні його слова звучать переконливіше, ніж будь-коли. 
Викладач української літератури Сарбаш Тетяна Миколаївна разом з учнями групи 2опр підготувала літературно-музичну композицію, де звучали невмирущі поезії Кобзаря, демонструвався уривок фільму "Сон" ( в головній ролі - І.Миколайчук). Танець "Тополя" у виконанні дівчат з народного театру танцю "Надія" не залишив нікого байдужим.

Для учнів групи 2 опр цей захід - дебют на училищній сцені.

2 коментарі:

  1. Сергієнко Н.П.18 березня 2014 р. о 19:52

    Я вважаю, що проведений захід дійсно залишив по собі приємні спогади і моменти. А всі ті емоціїї, які учні так вдало і чудово передали під час декламування віршів Т.Г. Шевченка, частково осіли і в наших душах та серцях. Адже творчість цього видатного поета не має минулого, вона актуальна завжди. Велика подяка групі 2опр та Тетяні Миколаївні за чудову можливість доторкнутися до творчої спадщини великого генія!

    ВідповістиВидалити
  2. Захід дуже актуальний для сьогодення. Рядки із поезії Шевченка проникали в душу, сприймалися через призму сучасних подій.
    «Чи ми ще зійдемося знову
    Чи вже навіки розійшлись?
    То воля господа. Годіть!
    Смирітеся, молітесь богу
    І згадуйте один другого.
    Свою Україну любіть,
    Любіть її… ».
    Давайте виконаємо прохання Великого Кобзаря: будемо любити свою Батьківщину, молитися за неї і не даватимемо відчаю отруїти наші серця.

    ВідповістиВидалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!