21 березня 2014 р.

Ода тим, хто тримає (зберігає) книги

Хто це? Напевне, відразу на думку спадає, що в статті йтиметься про бібліотекаря або... читача, який узяв на абонементі книги. Безперечно, професія бібліотекаря заслуговує на повагу. А читати книжки не тільки цікаво, а й корисно. Але мені сьогодні хочеться згадати про професію, з якою ми стикаємося на кожному кроці, коли треба щось порахувати. 
Це професія бухгалтера!

Колись я вважала цю професію надзвичайно нецікавою і нудною,  а бухгалтерів уявляла дуже серйозними людьми, які навіть посміхаються рідко. 
Бухгалтери мають якийсь особливий спосіб мислення і сприйняття оточуючого світу. Вони, здається, завжди щось рахують: навіть кількість викопаних лунок для квітів чи бульби під кущем!
А якщо серйозно, то робота бухгалтера - дійсно неймовірно кропітка, вона потребує великої зосередженості від людини, точності підрахунків і ...особливого ставлення до цифр.

Проте бухгалтери, виявляється, можуть не тільки рахувати! Вони можуть бути веселими, дотепними, винахідливими, творчими! І в цьому ми переконалися під час проведення тижня з професії "Обліковець".

... У вівторок загальну увагу привернув стенд, який повідомляв про початок незвичайного тижня. Тут були і цікаві вислови про професію бухгалтера, і яскраві тематичні картинки, і справжня бухгалтерська інформація:
 "В училищі підготовку обліковців з реєстрації бухгалтерських даних було розпочато у 2006 році. За цей період  290 учнів отримали дипломи кваліфікованого робітника з цієї професії. 39 учнів продовжують навчання за обраною професією".  

У середу на годині інформування, яку проводили майбутні обліковці в усіх групах, учні познайомилися з історією виникнення професії бухгалтера, визначили її "плюси" і "мінуси".

Учні -обліковці
У четвер відбувся конкурс фахової майстерності з професії "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних" (на жаль, третьокурсники не брали в ньому участі, бо зараз опановують цю професію на виробничій практиці). Учасникам було запропоновано відповісти на теоретичні питання з предметів "Бухгалтерський облік" "Основи  статистики","Фінанси" та виконати практичні завдання. 
Цього ж дня ще один стенд зібрав біля себе любителів розгадувати ребуси і кросворди на бухгалтерську тематику: цікаво було перевірити свої знання, а ще - отримати загадковий приз, який пообіцяли організатори заходу.

Закінчився тиждень переглядом кінофільму власного виробництва. Про що він був? Звичайно ж, про наших бухгалтерів! І тут ми ще раз переконалися, що бухгалтер може бути автором сценарію, режисером, актором, ведучим шоу! Ми переконалися, що вони мають почуття гумору, а ще - дуже люблять свою професію.

Були підведені підсумки Конкурсу. Кращою за професією виявилася Білоус Вікторія, учениця групи 20 ок. 
На фото - всі переможці.

Рекламою професії бухгалтера на цьому тижні займалися майстри виробничого навчання Комзолова Наталія Жоржівна, Нестерова Віра Вікторівна, викладач спецдисциплін Лось Наталя Василівна.

1 коментар:

  1. Тиждень цікавий, пізнавальний, добре організований. Особливі слова подяки Наталії Жоржівні та Вірі Вікторовні за фільм про професію бухгалтера. Вдале поєднання серйозного матеріалу з гумором зробило фільм змістовним і водночас легким для перегляду.

    ВідповістиВидалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!