1 вересня 2018 р.

Обираємо найкращого вчителя України

Зараз триває голосування, за результатами якого оберуть найкращого вчителя України. У топ-10 вчителів потрапив наш земляк Олександр Жук.
Пррошу його підтримати голосом на сайті



Олександр Жук (Александр Жук (Alexandr Zhuk)– учитель інформатики 👨‍💻з Запоріжжя, який бажає бути для дітей більше ніж учителем – опорою.
Він хотів бути економістом і вже на 3-му курсі економічного університету випадково зайшов до школи-інтернату, де навчались учні з вадами слуху (ніколи не зустрічав таких людей, або не звертав уваги). Там пан Олександр познайомився з 14-річним хлопцем, який щось показував руками👋. Із того моменту чутливому вчителю стало цікаво, як саме такі діти отримують освіту, як вони стають на ноги та з якими труднощами їм доводиться зустрічатися. І він вирішив розбиратись у цьому, навчаючись на психолога. Це навчання стало визначальним у його житті, бо допомогло розібратись у страхах, пов’язаних зі школою. У нього з’явилося бажання допомогти іншим дітям (не жаліти їх, а саме допомогти) – бути для них опорою і більше ніж вчителем. Так він почав працювати в школі-інтернаті соціальним педагогом, допомагаючи дітям.
Із часом невтомний учитель відчув бажання знати жестову мову, тому поїхав на навчання до Київського педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова і вступив на факультет дефектологія – сурдопедагогіка. Після закінчення почав здобувати освіту вчителя інформатики в Запорізькому інституті, що дозволило йому працювати вчителем інформатики з учнями з особливими освітніми потребами в кращій школі-інтернаті "Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат "Джерело" Запорізької обласної ради.
Пан Олександр вважає найбільшим показником успішності дитини розуміння себе як особистості, яка може в будь-якій ситуації знайти вихід і бути більш інтегрованою в сучасне суспільство. Тому вони з учнями готують роботи на Всеукраїнський конкурс ITalent, отримують там відзнаки та займають призові місця. Вони брали участь у робобатлі в місті Дніпро на Dnipro Robobattle 2018 🤖 та в регіональному фестивалі FIRST LEGO League у м. Харків. Під керівництвом пана Олександра в 2017 році заклад посів 9 місце в змаганнях із усного математичного рахунку Прагліміне-2017 і здобув звання «Краща школа Запорізької області».
Протягом останніх 3-х років він реалізує проекти з екологічної освіти: створив енергокоманду з 15 учнів школи-інтернату, які завжди організовували та проводили екологічну просвіту. Вони переможці проектів «Школа енергії», «Школа енергії 2.0» та Всеукраїнського екологічного квесту. Вони активно реалізують принципи проекту «Кліматичні краплі» та зайняли призові місця на 14 Міжнародному конкурсі з комп’ютеної графіки та веб-дизайну. Пан Олександр розробляє конспекти уроків та виховні заходи, а також є співавтором наукової праці з теми: «Технологія командної роботи в інклюзивному навчанні дітей із порушенням слуху».
Невтомний учитель перейняв досвід колег у поїздці «Україна – Грузія: «True or False» у межах програми Erasmus+.
Для колег пан Олександр проводить майстер-класи, тренінги, зустрічі з питань інформатизації закладу, використання ІКТ у навчально-виховному процесі, та інклюзивного навчання. Він тренер курсу «Мережеві технології ВЕБ 2.0», брав активну участь у IV Міжнародній науково-практичній конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи».
Він мріє про роботів LEGO для роботи з дітьми, щоб разом вони могли розвиватися та готуватися до Всеукраїнських та Міжнародних батлів роботів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!