7 січня 2018 р.

"Педагогічні орієнтири-2018". Релакс. День 4-й

Канікули - час відпочинку й слушна нагода  для педагогів поспілкуватися з колегами, підвищити свій професійний рівень і підготуватися до нового семестру.
Наш педагогічний колектив з ініціативи творчої групи для роботи під час канікул обрав формат (не)конференції і працює за складеним планом.
Другу частину 4-го дня (не)конференції ми провели в їдальні, де викладач школи етики та етикету Удовіченко Наталія Едуардівна розказувала про основні правила поведінки за столом. І не тільки розказувала, а й показувала, як правильно розгорнути й покласти на коліна серветку, як тримати виделку, ніж, келих; як їсти перші та другі страви. Здавалося б, звичайні речі… Проте скільки тут тонкощів, які треба знати! Дехто зауважить: щоб поїсти, можна обійтися й без правил етикету. Звісно, можна. Але знання правил в багатьох випадках спрощує спілкування. Наприклад, сигналом, що можна починати трапезу, є розгортання господинею серветки. Коли ж вона згорнула серветку й поклала на її на стіл, – це знак, що час гостям збиратисяJ  
Колеги, що були присутні на заході, відмітили доброзичливу атмосферу, яка  панувала в залі. Наталія Едуардівна поводилася як мудрий, тактовний викладач, тому ніхто не боявся помилитися, зробити щось не зовсім правильно. Люди ставили питання, а значить тема етикету для них важлива.

На згадку - фото, зроблені Комзоловою Н.Ж. Ще фото))

1 коментар:

  1. Наталії Едуардівні уклін і подяка за проведення заходу...Цікаво,змістовно,необхідно,бо вчитися треба все життя!На жаль,час сплинув швидко.Чекаємо продовження.

    ВідповістиВидалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!