12 червня 2015 р.

Заняття у школі етикету

Сьогодні відбулося чергове заняття у школі етикету "Комільфо", яке провела Удовіченко Наталія Едуардівна з учнями групи 22ок. Це не перша їхня зустріч (про попередні можна прочитати тут, тут і тут). Але то все було в теорії, а сьогодні відбулося справжнє ПРАКТИЧНЕ заняття! 
Учасники зібралися в банкетному залі, де вже за всіма правилами були серверовані столи.

Після того, як Наталія Едуардівна нагадала деякі правила етикету, вона запропонувала присутнім вгадати, із скількох страв буде складатися сьогоднішнє меню (читачі теж можуть знайти відповідь на це питання, дивлячись на фото). А потім розпочалася етикетна наука. Перш за все Наталя Едуардівна розказала і показала, як користуватися серветкою, а потім перейшли безпосередньо до страви. Здавалося, що складного може бути у споживанні звичайного хліба, ковбаси, сиру, огірка, зеленого горошку і салату?! Але і тут є правила! Найскладніше виявилося впоратися із зеленим горошком. 

На перше нам запропонували борщ. У споживанні цієїї смачної, суто української  страви особливих труднощів, здається, не було ні у кого. Одне виявилося каменем спотикання - їжу в ложку треба набирати ВІД себе. Наче і нічого складного, а незвично!

На друге подали картопляне пюре, відбивну та салат з капусти. Після смакування треба було правильно скласти виделку та ніж на тарілку, щоб же ж не образити кухаря! (хто хоч трошки знає правила етикету, той зрозуміє, про що мова).

Провідною ідеєю заняття була думка, що в їжі все має бути красивим, все до дрібниць. 
А ми переконалися, що у процесі споживання страв дрібниць бути просто не може!

І ще одна думка, висловлена Наталією Едуардівною, змушує замислитися: батьки повинні якомога раніше навчити своїх дітей користуватися столовими приладами, щоб ті у житті почувалися впевнено і невимушено. 

Останнє, що хочеться сказати, - такі уроки етикету потрібні. Можливо, навіть більш потрібні, ніж окремі предмети з обов*язкової навчальної програми. Адже уроки етикету мають практичне спрямування і знадобляться в житті частіше, ніж визначення косинусу, наприклад (думаю, математики не образяться на це порівняння).  
А як думаєте ви? 
Фото можна переглянути за посиланням

7 коментарів:


  1. http://www.dpva.info/Guide/Engineers/EngineersAndFood/RestorantForkAndKnifeDancing/

    ВідповістиВидалити
  2. Мені сподобалося заняття у школі "Комільфо". Було цікаво та дуже-дуже смачно)))))

    ВідповістиВидалити
  3. Мені теж дуже сподобалось у школі "Комільфо", було дуже цікаво та пізнавально)))

    ВідповістиВидалити
  4. Мені сподобалось заняття у школі етикету "Комільфо", було дуже смачно, цікаво та пізнавально)))♥♥♥)))

    ВідповістиВидалити
  5. Учора дивилася передачу ""Орел і решка" і мимохіть звернула увагу на те, як їла ведуча)) Значить, заняття в Школі не пройшли даремно))) Вдячність Наталії Едуардівні за науку, а Ірині Олексіївні за смачно приготовану і красиво подану їжу!

    ВідповістиВидалити
  6. очень интересно.надеюсь,что это когда-то пригодится.кстати,теперь мимолетом обращаю внимание на это:в фильмах,передачах и т.д..

    ВідповістиВидалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!