29 травня 2015 р.

Бути чи не бути електронному журналу

Останнім часом на сторінках електронних видань ведеться багато розмов  стосовно того, які зміни будуть в системі освіти. Серед питань – необхідність ведення електронного журналу. 
  • Хтось вважає, щоб ввести електронний документообіг, треба враз відмінити паперові журнали;
  • хтось дотримується думки про паралельне ведення електронної і паперової документації, 
  • а хтось скептично відмахується від цих нововведень, пояснюючи відсутністю комп’ютерів у вчителів і неумінням на них працювати.


Скрін із ФБ. Робимо висновки!
Переконана, що для наших учнів, які не мають щоденників, ведення (систематичне!!!)  викладачами електронного журналу – це вихід. 
Знаю батьків, які регулярно відвідують свою сторінку в  My school, дивляться оцінки своєї дитини, порівнюють їх з тими, що виписав класний керівник (на жаль, ці оцінки часто не співпадають), намагаються з’ясувати домашнє завдання на наступний урок.
Два з половиною роки ми працюємо в ІСУО. Коли приймали це рішення, то це було новинкою в області, а тим більше в районі. Сьогодні  це вже вимога, продиктована життям і, думаю, скоро буде підкріплена відповідними нормативами. Дуже добре, що у нас усі викладачі мають блоги і там викладають матеріал і домашнє завдання, але якби ще це посилання було продубльовано в електронному щоденнику учня, то питань, що було задано, не виникало б. 

Прикро, що на кінець навчального року викладачі стали забувати щоденно заповнювати електронний журнал. Але ж саме зараз і дітям, і батькам необхідно знати, з якими результатами вони закінчують навчання. 
Учора ввечері подивилася наш рейтинг і засмутилася:

Колеги, наполегливо прошу негайно виправити свої недопрацювання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!