3 грудня 2018 р.


Відголосок проведення інтегрованого  тижня
 «Складаємо освітній пазл»

У рамках проведення інтегрованого тижня викладачі методичних комісій
природничо-математичних та суспільно-гуманітарних дисциплін провели бінарні заходи. Але що спільного між математикою і лірикою, біологією та іноземною мовою, хімією і українською мовою? Яким чином поєднати те, що на перший погляд, не може співіснувати? Як би це парадоксально не звучало, але ці предмети йдуть поруч, тому що наука та мистецтво – це два напрямки пізнання і відтворення оточуючого нас світу. Письменник Г.Флобер вважав: «Наука і мистецтво мають значно більше спільного, чим це може здаватися, і в усякому разі, те, що їх зближує, набагато цікавіше того, що їх розділяє». Проведені заходи вчать у звичайних природничих науках вбачати внутрішню гармонію і красу.
        Ми звернулися до учнів із проханням відповісти на запитання тесту «Симфонія розрахунку і мрії».
      Результати опитування показали, що учні намагаються орієнтуватись у сучасному інформаційному просторі, аналізувати та оцінювати інформацію; вчаться умінню співпрацювати у групі, бути толерантним до протилежної точки зору; вважають, що не лише можливо, але й необхідно досягти згоди між розрахунком і мрією, прагматизмом і натхненням.
     А це все так необхідно для формування в учнів життєвих навичок і компетентностей ХХІ сторіччя, які допоможуть їм у подальшій самореалізації в різноманітних сферах життєдіяльності.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!