14 листопада 2015 р.

Урок біології

Розпочався новий навчальний рік... Викладачі, як завжди, планують проведення відкритих уроків... А я, щоб не порушувати традицію, започатковану минулого року, буду писати про відвідані уроки і заходи на сторінках блогу. 
Прошу вас, шановні читачі, долучитися до розмови у коментарях.

Терещенко Ліна Олександрівна, викладач біології, запросила колег на відкритий урок, тема якого - "Статеве розмноження організмів". Сказати чесно, - урок вразив. Було використано багато цікавих форм і методів навчання. Так, для актуалізації опорних знань викладач використала метод незакінчених речень, а для постановки мети уроку - метод інсерт (прийом маркування тексту): учні мали позначити відому для них інформацію, несподівані факт и і те, про що хотілося б дізнатися більше. 

При поясненні матеріалу було використано презентацію, яка ілюструвала матеріал (а унаочнення матеріалу дійсно було потрібне, адже на уроці учні познайомилися з багатьма термінами, значення яких на пальцях розтлумачити важко).
Підсумок  уроку викладач підвела, використовуючи тестові завдання з ЗНО минулих років.
Хочеться відзначити практичне спрямування матеріалу, на якому викладач акцентувала увагу: це і пропаганда здорового способу життя, і наукове пояснення так званих "побутових питань" (які яйця довше збережуться в холодильнику: миті чи не миті). Після уроку присутні змогли відповісти на запитання, чому при використанні різних способів розмноження рослин ми отримуємо різні результати.

3 коментарі:

  1. Урок проведено на високому рівні,Ліна Оленсандрівна показала свою професійну компетентність.Викладач вміє організувати навчальну діяльність.
    Мені урок сподобався.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую. Урок гарний, мені сподобався!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую! Ліна Олександрівна гарно провела відкритий урок, зазвичай, саме так у нас і проходять уроки. Завжди цікаво, пізнавально, а головне заздалегідь готуємося до ЗНО.

    ВідповістиВидалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!