17 лютого 2015 р.

Виробниче навчання в електриків

Під час відвідування уроку виробничого навчання в електриків я чи не вперше поспівчувала тим, чия робота пов'язана з виконанням робіт на вулиці. Трактористи, будівничі... змушені виконувати завдання будь-якої пори року, в будь-яку погоду.

Майстер виробничого навчання Норвайшас Ігор Веніамінович запросив колег на відкрите заняття, тема якого - "Монтаж повітряних ліній електропередач до 1000 В".
Після інструктажу з охорони праці учні разом з майстром вийшли на електрополігон, щоб власноруч змонтувати лінію електропередач. Звісно, спочатку порядок виконання робіт показував майстер виробничого навчання. Приємно було спостерігати за його вправними, виваженими рухами. Я вперше побачила, які бувають способи в'язки проводів на ізоляторах, дізналася, які є види опор ліній електропередач. Хлопці не підвели свого наставника: вони за допомогою лазів піднімалися на опору (так впевнено, що не скажеш навіть, що робили це вперше), в'язали проводИ, прокладаючи повітряну лінію електропередач. І нехай ті опори були невисокими (так потрібно за нормами), проте, думаю, учні відчули відповідальність за те, що вони роблять, зрозуміли, що в професії електрика треба бути обережним, не забувати про "дрібниці", не нехтувати правилами безпеки.
За одностайною думкою присутніх, мети уроку було досягнуто! 
Фрагменти уроку виробничого навчання в групі 34е

1 коментар:

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!