13 листопада 2014 р.

"Правила дорожнього руху " - предмет, потрібний усім

Учні групи 67т на уроці
Кожен викладач проводить уроки, на які запрошуються колеги. Причини на те різні: чи то атестація, чи просто бажання поділитися "родзинками" свого досвіду... Звичайно, такі заняття потребують додаткових затрат часу на підготовку, викликають певні хвилювання, але  від учнів викладач отримує заслужену нагороду: ТАКІ уроки діти запам'ятовують!

Сьогодні викладач предмету "Правила дорожнього руху" Калюжний Олександр Олександрович гостинно відчинив двері свого кабінету, щоб усі охочі змогли відвідати урок, тема якого - "Попереджувальні сиглали". Це був урок засвоєння нових знань. У вигляді невимушеної бесіди під умілим (ненав'язливим) керівництвом викладача учні розглянули види попереджувальних сигналів, ознайомилися з правилами (і особливостями) подачі світлових і звукових сигналів, розглянули конкретні життєві ситуації, які трапляються на дорогах, і визначили в них дії водія. 
Увесь виклад матеріалу супроводжувався слайдовою презентацією, яка "оживала" на екрані. 
Мене приємно вразила активність учнів на уроці (незважаючи на присутніх гостей, вони невимушено спілкувалися з викладачем, що говорить про систему їхньої роботи). 
Спостерігаючи за ходом уроку, я спіймала себе на думці, що такий важливий і такий все ж таки складний предмет "Правила дорожнього руху" може бути цікавим і легким! Я зрозуміла і запам'ятала все! 
Викладач показує "проблемне" перехрестя
Особливо цікавим для мене було вирішення проблемного питання стосовно того, чи потрібно вмикати поворот на перехресті вулиць Запорізької, Леніна і Коноваленка. Думки присутніх з цього приводу розділилися, але ж на дорозі дії учасників дорожнього руху повинні бути злагодженими і відповідати вимогам Правил!
Загальне враження: 
- це не показовий урок (на публіку), а звичайний робочий урок, на якому викладач досягнув поставленої мети;
- викладач на високому рівні володіє комп'ютерною технікою і уміло її використовує під час підготовки і проведення уроку;
- учні навчені думати і аналізувати ситуацію, уміють доводити свою позицію.

5 коментарів:

  1. Да,правда-это понадобится каждому)А Вы выложите фотографии с Конкурса)!!!Тот что был в актовом зале?!!!Очень интересно посмотреть!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Фото з сьогоднішнього заходу будуть обов'язково, але завтра, після проведення конкурсу імені Петра Яцика. Запрошую до участі!

      Видалити
    2. Спасибо за ответ)!!Та не я не когда не участвовал в этом конкурсе,боюсь!)!)!

      Видалити
  2. Так вмика чи не вмикати поворот наперехресті вулиць Запорізька, Леніна, Коноваленко? Жаль що я не була на цьому уроці!!!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, не вмикати)). А краще, мабуть, там не іздити: таке складне перехрестя!

      Видалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!