Канікули - час відпочинку й слушна нагода для педагогів поспілкуватися з колегами, підвищити свій професійний рівень і підготуватися до нового семестру.
Наш педагогічний колектив з ініціативи творчої групи для роботи під час канікул обрав формат (не)конференції і працює за складеним планом.
Другу частину 4-го дня (не)конференції ми провели в їдальні,
де викладач школи етики та етикету Удовіченко
Наталія Едуардівна розказувала про основні правила поведінки за столом. І
не тільки розказувала, а й показувала, як правильно розгорнути й покласти на
коліна серветку, як тримати виделку, ніж, келих; як їсти перші та другі страви.
Здавалося б, звичайні речі… Проте скільки тут тонкощів, які треба знати! Дехто
зауважить: щоб поїсти, можна обійтися й без правил етикету. Звісно, можна. Але
знання правил в багатьох випадках спрощує спілкування. Наприклад, сигналом, що
можна починати трапезу, є розгортання господинею серветки. Коли ж вона згорнула
серветку й поклала на її на стіл, – це знак, що час гостям збиратисяJ
Колеги, що були присутні на заході, відмітили доброзичливу
атмосферу, яка панувала в залі. Наталія
Едуардівна поводилася як мудрий, тактовний викладач, тому ніхто не боявся
помилитися, зробити щось не зовсім правильно. Люди ставили питання, а значить
тема етикету для них важлива.
Наталії Едуардівні уклін і подяка за проведення заходу...Цікаво,змістовно,необхідно,бо вчитися треба все життя!На жаль,час сплинув швидко.Чекаємо продовження.
ВідповістиВидалити