14 лютого 2015 р.

Фінальний етап V Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка позаду...

Сьогодні, 14 лютого, на базі Запорізького Класичного приватного університету відбувся фінальний етап  V Міжнародного конкурсу учнівської та студентської творчості імені Тараса Шевченка. У ньому брало участь 36 учасників, які стали кращими за результатами попереднього етапу у своїй віковій крупі (цього року у Запорізькій області у цьому Конкурсі брало участь більше 16 тисяч учнів).
На фото - Ільченко Юлія під час вручення грамоти Департаменту освіти і науки ЗОДА за зайняте І місце в обласному етапі Конкурсу; фото внизу - Корицька Г.Р., Смьордова Н,, Ільченко Ю. розрізають конверт із завданнями; парад переможців

 Приємно, що серед присутніх на цьому заході було троє представників ПТНЗ:
Ільченко
Юлія
Олександрівна
ДНЗ «Михайлівське вище професійне училище»
Гулевський Андрій Сергійович
ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту»
Якшиянц
Оксана
Олегівна
ДНЗ «Токмацький професійний ліцей»


2015. Запоріжжя. У Міжнародний by Slidely Slideshow
Це слайд-шоу зроблено Корицькою Галиною Романівною, яка не втомлюється збирати по крупинках і зберігати історію проведення мовних конкурсів у Запорізькій області. Вдячна їй за це!
Завдання фінального етапу, до речі, було таким:
Завдання для проведення фінального етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (учні ПТНЗ)
Для Тараса Шевченка його рідна мова була чимось значно більшим, аніж просто засобом спілкування. Українська мова була втіленням особливого внутрішнього світу та неповторної, самобутньої національної ідентичності.
Завдання. У публіцистичному стилі напишіть твір-роздум «Оберіг нації», відштовхуючись від таких рядків поета:
Возвеличу
Малих отих рабів німих!
Я на сторожі коло їх
оставлю слово.
Чому ж на сторожі свого народу Поет поставив саме і лише Слово?У творі наведіть інші цитати Т.Шевченка про роль рідної мови в житті народу, також використайте прикладки, невідокремлювані дієприкметникові звороти, неоднорідні означення

28 балів

6 коментарів:

  1. Вітаю! Пишемо історію разом для нас і про нас. Вдячна за підтримку. Успіхів і незрадливої любові до слова. Вам є ким пишатися. Славне продовження - Ваша донечка.

    ВідповістиВидалити
  2. Бажаю тобі, Юліє, і надалі прославляти наш навчальний заклад. Вірю в твою перемогу і сподіваюся, що наступне твоє інтерв'ю буде з Києва!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Велике спасибі за підтримку.) Дамо і в Києві інтерв'ю, як не цього року, так наступного! :D

      Видалити

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!