26 лютого 2014 р.

Хліб - усьому голова

Коли його маєш - не помічаєш. Коли його немає - потребуєш понад усе. Саме такі слова спали мені на думку, коли прийшла додому і згадала, що забула купити ... хліба. Без хліба будь-яка страва здається недостатньо смачною... 
Нам з дитинства говорили, що хліб - усьому голова і ставитися до нього треба з особливою пошаною. Ця думка була провідною у заході, який підготували і провели Воробйова Людмила Миколаївна та Тінякова Світлана Володимирівна, класний керівник та майстер виробничого навчання учнів групи 28, які навчаються за професією "Кухар. Пекар". Діти розказали про те, як з'явився перший хліб, яке місце він займав в обрядах нашого народу. 
У саму душу запали слова Удовіченко Наталії Едуардівни, яка говорила про голод у блокадному Ленінграді. Слухала ті факти, а розум відмовлявся вірити почутому. 125 грамів хліба на день - такою була норма для ленінградців тієї страшної зими. Люди страждали, мерзли, пухли від голоду, але не втрачали людських якостей... І подумалося, а сьогоднішнє покоління вижило б за тих умов?! Чи не втратило б моральних якостей?!. 
... Господарі заходу пригостили присутніх різноманітною випічкою.
Відео дивіться пізніше
Фотоматеріали на згадку - тут

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!