24 лютого 2014 р.

Що може викладач?!

Ще вчора бідкалася, як багато роботи заплановано на понеділок: відвідати 2 відкритих уроки (а значить, - попередньо почитати матеріал про грошові кошти, щоб розумітися на бухгалтерії; розібратися з питаннями технічного обслуговування тракторів, бо треба їхати на навчальне господарство і дивитися там ті операції), підготувати матеріали на засідання атестаційної комісії, вирішити ще масу поточних питань...
Закінчився робочий день, прийшла додому і радію, що все пройшло на високому рівні. 
Я рада за своїх колег, які (кожен на своєму робочому місці) показали, що вони НАВЧАЮТЬ дітей.
Урок в кабінеті,,,,
Мені приємно, що Лось Наталя Василівна (на фото), пропрацювавши викладачем тільки 6(!) місяців, так швидко опановує методику викладання предмету, що вони з учнями розуміють один одного з півслова. Я дивувалася і захоплювалася тим, що дівчата (учениці групи 20ок) так легко орієнтуються в бухгалтерських поняттях!  Для того, щоб учні краще засвоїли матеріал уроку, Наталя Василівна використала електронні засоби навчання. На закріплення викладач запропонувала заповнити таблицю, щоб кожна з учениць відчула себе бухгалтером.
 ... і на навчальному господарстві
... За кілька днів за календарем прийде весна. А весною, як відомо, один день рік годує, тому всі  роботи по підготовці тракторів до виходу в поле необхідно виконати завчасно. Підготовлена, доглянута  техніка - одна з умов отримання високого урожаю. Тема уроку виробничого навчання, який проводив майстер в/н Євстратов Олександр Сергійович, - "Засвоєння операцій щозмінного технічного обслуговування, ТО№1 і сезонне". 

Мене вразило, що учні І-го курсу Грудєв Денис, Карнаух Віталій, Пасько Роман поводилися як справжні трактористи, які вже мають досвід роботи (принаймні у мене склалося таке враження). Вони зі знанням справи проводили зовнішній огляд трактора на предмет підтікання оливи, охолоджуючої рідини, міряли рівень оливи у піддоні картера і охолоджуючої рідини у радіаторі, зливали конденсат з ресивера пневмосистеми, перевіряли ступінь забруднення воздухоочисника дизеля по індикатору на щитку приладів... Їм так хотілося не підвести свого майстра виробничого навчання, показавши нам, присутнім на уроці, все, що вони знають:-)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!