18 травня 2017 р.

Шановні колеги!
Представляємо Вам добірку книг з розвитку критичного мислення.
 Хто хоче замовити книгу, зареєструйтесь. 

1.

 Посібник містить численні практичні завдання, вправи, життєві ситуації. Рубрики «Запрошуємо спробувати», «Поради від експертів» та ін., «живі» тексти, робота в парах та малих групах, цікаві питання для обговорення у загальному колі — ці та інші елементи курсу зроблять ваші уроки не лише корисними, а й незабутніми для дітей та збагатять ваш професіоналізм.

 Використання методів розвитку критичного мислення зробить ваш урок цікавим за формою і ефективним за результатами. У посібнику ви знайдете приклади таких уроків (17 методичних розробок), а також матиме змогу підготуватися до створення власного, розглянувши вміщені у посібнику питання особливостей побудови, опис основних прийомів і методів.
Уривок з книги: «Навчаємо мислити критично: посібник для учителів»
3.
Стисла характеристика сутності, мети і завдань курсу, затверджена МОН програма курсу — все це ви знайдете на сторінках посібника. Він містить короткий вступ щодо теорії і практики розвитку критичного мислення учнів та розгорнуті методичні рекомендації щодо проведення кожного з уроків названого курсу.
Уривок з книги: «Основи критичного мислення: методичний посібник для учителів».

4.
В енциклопедії ви знайдете детальний опис більш ніж 100 методів і прийомів інтерактивного навчання, які систематизовано відповідно до мети використання й різних етапів навчального процесу

Уривок з книги: «Енциклопедія інтерактивного навчання»

5.

Одинадцять розділів, численні додатки дають можливість розглянути всі аспекти дебатної технології від головних елементів, методів залучення аудиторії, можливої тематики до організації та оцінювання навчальних дебатів. 

Уривок з книги: «Навчання через дебати: різноманіття поглядів».
6.

20 тем, з яких вона складається, знайомлять з конкретними інструментами, способами критичного мислення. Запропоновані «тренажери», набори практичних вправ, надають можливість самостійно відпрацьовувати важливі навички «розкладання по поличках» потрібної інформації, протистояти маніпуляціям, знаходити ефективні рішення, аргументації. Вступний і заключний тести у книзі дозволять оцінити власний рівень розвитку критичного мислення на початку та побачити його зростання.
Уривок з книги«Критическое мышление для всех: Самоучитель».

                      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!