19 листопада 2014 р.

Конкурс стартував. Сподіваємося на перемогу

Уже 15 років поспіль в Україні проводиться Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Започаткований він був канадцем українського походження Петром Дмитровичем Яциком з метою піднесення статусу української мови серед молоді та утвердження її державного статусу. Ідею проведення Конкурсу підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу багатьох країн світу. Вони надали спонсорську підтримку у проведенні конкурсу та нагородженні його переможців. Вагомий внесок у фінансуванні конкурсу зробив сам Петро Яцик.

Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році. Приємно, що кількість учасників Конкурсу щороку збільшується. У нашому навчальному закладі, наприклад, учасників І етапу було вдвічі більше, ніж торік.
Відкриття ХV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика в училищі відбулося не так, як звичайно: викладач української мови та літератури Бабаніна Марина Миколаївна запросила всіх на філологічні змагання. Командам-учасницям ("Ерудит" - першокурсники, "Екстремали" - учні 2-го курсу) треба було згадати народні традиції, розтлумачити лексичне значення слів, проговорити скоромовки, упізнати кадри з кінофільму... Переможцями (з розривом у 4 бали) стали першокурсники!
А наступного дня всі небайдужі до українського слова узяли участь у І етапі конкурсу імені П.Яцика.
Шанувальники рідної мови на сцені і в класі

Хочеться вірити, що переможні традиції, започатковані Сміхун Євгенією (2008 рік), Юлією Суботяк, Андрієм Булгаковим (2010), Сашком Тироном (2012), Ільченко Юлією (2013)  будуть продовжені.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вдячна за коментар. Для мене важлива ваша думка!