31 січня 2014 р.

Як створити тест в Google Drive

Часто на уроці не вистачає часу, щоб перевірити знання УСІХ учнів, тому тут на допомогу прийдуть тести, створені в Google Drive. Особливо це буде корисним під час перебування на карантині або вимушених канікулах (як зараз, наприклад).

Пропоную відео про те, як створити тести в Google Drive.

Колеги, буду вдячна за зворотній зв'язок! 
Залишайте свої коментарі, будь ласка!

Як дати домашнє завдання учням


Нарешті настала зима! Справжня! Зі снігом! Морозом! 
Але вона ж, зима, принесла нам додаткові вихідні дні, які ми згодом повинні будемо відпрацювати. Сьогодні по телебаченню багато говорять про введення дистанційного навчання, поки ми не можемо через погодні умови працювати у звичному режимі. 
Шановні колеги! 
Пропоную відео про те, як дати учням домашнє завдання. (Перепрошую за голос - хворію).

30 січня 2014 р.

Портфоліо викладача. З чого почати?


Портфоліо - це портфель. 

Другий рік відвідую заняття в Елітному Клубі педагогів http://elnik.kiev.ua/ і щоразу відкриваю для себе багато нового. От, наприклад, учора протягом двох годин ми, слухачі Дистанційної академії,  слухали, як зробити електронне портфоліо вчителя. Виявляється, не так уже і складно. Створити треба СІМ папок, наповнити їх матеріалами, записати все на диск - і жоден з тих, хто перевірятиме нашу діяльність, не зможе висунути претензій до нашої роботи. 
Шановні колеги, у нас, в системі ПТО, немає вимоги  до викладачів мати власне портфоліо до атестації, ми навіть паперові папки уже не возимо до облУОН, хоча шкільні колеги вже давно страждають від цієї вимоги. Проте, думаю, ви погодитеся, що непогано б мати куферок (скриньку), де зберігатимуться всі напрацювання за роки роботи.
Якщо хочете створити для себе сучасну, ефектну і ефективну скарбничку, то ознайомтеся з наступним матерілом: http://elnik.kiev.ua/7skladovyh-elektronnogo-portfolio/

Народження нового блогу

                                    Шановні колеги! 

       

Час своєї хвороби вирішила використати на те, щоб навчитися створювати блог.

Думаю, він стане тим місцем, де будуть концентруватися матеріали, що стосуються нашої діяльності, новини, оголошення.

Якщо і вас зацікавила ідея створення власного блогу, запрошую на безкоштовне навчання в "Майстерню блогів", яку веде Єльникова Олена Вікторівна.
http://elnik.kiev.ua/learn-blog-teach/Усього за декілька годин ви зможете створити свій блог, який в подальшому полегшить вашу роботу.